Pakhuizen 3 ''Peer's privilege'', Bouwnummer 36

Koopprijs

€ 279.500 vrij op naam

Woonoppervlakte

50 m2

Omschrijving

De Kroon van Amsterdam komt aan de rand van het Zaandamse Stadshart. Als één van de laatste projecten binnen centrumplan Inverdan wordt hiermee de transformatie van bedrijvigheid naar levendig wonen bekroond. De opzet in vier ‘pakhuizen’ herinnert aan wat Zaandam grootgemaakt heeft: de voedingsmiddelenindustrie. Grootheden als Verkade, Duijvis en natuurlijk grootgrutter Albert Heijn stillen tot op de dag van vandaag onze gezonde en lekkere trek.
De architectuur verbindt het omliggende industriële erfgoed met hypermodern woongenot. Studio’s, twee- en driekamerappartementen in het luxe segment verdelen zich over de verschillende woongebouwen. Deze schikken zich bovenop de parkeergarage met een gezamenlijke én separate bergingen rond een weelderige binnentuin. Zo beschikt elk appartement over berging én buitenruimte. Voor sommige appartementen gaat dit nog een stapje verder met een eigen plek onder de zon. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Enkele hoger gelegen twee- en driekamerappartementen worden verrijkt met een loggia, een plus inpandig balkon.
Alle woningen krijgen verbinding met licht en lucht via de veelal gevelhoge raampartijen en glazen draai-/ kanteldeuren, op de verdiepingen met eveneens transparante Franse balkons. Hoe hoger je komt, des te verder je kijkt over de Zaandamse skyline. Op heldere dagen reikt het uitzicht van de torens van Amsterdam helemaal tot aan de kustlijn in het westen!

De vier woongebouwen hebben natuurlijk overeenkomsten, zoals de uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,2. Hoogte zit in onder meer het comfortniveau, zowel van de individuele woningen als in het samen gebruik. Dynamiek komt echter pas met de verschillen. De variatie van gevelontwerp bijvoorbeeld. De symboliek van een hijsblok voor het entreegebouw. De mix van baksteen en beton. De inzet van een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De spiegeling van het glas. De hoek van de Provincialeweg met de Mauritsstraat toont de reuring, achter de gebouwen heerst rust. De zichtlijnen van de vier verschillende ‘pakhuizen’ volgen elkaar in perfecte harmonie. De Kroon van Amsterdam is daarmee divers én een geheel. Klaar voor de toekomst!

Peer's privilege
Noblesse oblige. De Kroon van Amsterdam geeft ook de jongste generatie kopers de ruimte. Startende singles en stellen leggen de lat voor zorgeloos leven hier net iets hoger. Binnen de grenzen van het haalbare laten zij hun hypotheek voor zich werken.
Het huiselijke derde gebouw wordt in de binnentuin opgetrokken. Drie woonlagen, met zes studio’s en evenveel tweekamerappartementen. De woningen in dit gebouw vallen in het beginsegment, met gbo’s van 41 en bijna 50 vierkante meter.

Tussen het entreegebouw en diens linksgelegen galant ligt de gesloten fiets- en wandeltransfer naar de binnentuin. Deze ligt hoger dan straatniveau, als natuurlijke barrière, maar zonder haar open karakter prijs te geven. Het entreegebouw heeft hier een achteringang, met directe toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. In de parkeerkelder bevinden zich vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.

Bouwnummer 36, type Gording (G)
Eerste verdieping

Dit tweekamerappartement ligt op de eerste verdieping en kijkt uit op het wandeldek. De naar binnen draaiende deuren reiken van de vloer tot bijna aan het plafond, subtiel afgeschermd door transparante Franse balkons. Met de dubbele deuren in zowel de keuken als de living kun je hier van het vroege voorjaar tot diep in de herfst genieten van de ochtendzon. De manshoge ramen en subtiel geplaatste zijramen brengen het licht verder naar binnen. De slaapkamer is lekker ruim, de luxe badkamer met inloopdouche ligt er direct naast, het toilet heeft een eigen plek. Prettig!

Indeling:
Souterrain: inrit naar parkeerkelder (In de parkeerkelder bevinden zich vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.), gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. Trappenhuis en liftinstallaties naar wandeldek.

Begane grond: hoofdentree met imposante toegangstrap. Brievenbussen en bellentableau. Gesloten hal met dubbele hoogte en vide. Doorgang naar binnentuin. Zij-entree woongebouw. Trappenhuis.

1e Etage: corridor. Entree appartement. Hal. Meterkast. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Technische/ facilitaire ruimte met opstelling WP, WTW installaties en aansluitingen wasmachine en -droger. Slaapkamer (circa 12 m2) met twee manshoge opendraaiende raampartijen. Badkamer met wastafel en inloopdouche. L-vormige living met dubbele opendraaiende deuren met transparant Frans balkon op het oosten. Half open keuken (casco) met eveneens dubbele opendraaiende deuren met Frans balkon.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 279.500 vrij op naam
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Portiekflat
Kenmerk appartement
Appartement

Indeling

Aantal woonlagen
1
Gelegen op
2e woonlaag
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m2
Inhoud
150 m3
Aantal woonlagen
1
Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamers)
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie en Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
A
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Locatie
In centrum

Parkeren

Parkeer mogelijkheden
Op eigen terrein

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

De Kroon

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Pakhuizen 3 ''Peer's privilege'' in het project De Kroon