De Bij, Koog aan de Zaan

Binnenkort in verkoop

Volg dit nieuwbouwproject. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De Bij

Heerlijk wonen in de Honigfabriek!

Bezoek ook de projectwebsite honingfabriek.nl.

Heerlijk wonen in de Honigfabriek

74 moderne appartementen en 21 lofts in de oude Honigfabriek

Centraal wonen in Koog aan de Zaan
De oude fabriek van Honig aan de Zaan wordt compleet hernieuwd. In het monumentale deel komen 21 exclusieve lofts met een authentiek industrieel karakter, direct aan het water. De rest van de fabriek maakt plaats voor stijlvolle moderne nieuwbouwappartementen, die modern en strak afgewerkt worden. Stoer en eigentijds wonen, middenin de bedrijvigheid van de stad.

Thuis in ‘De Bij’
De oude Honigfabriek is in de omgeving ook wel bekend als De Bij. De woningen in het deel van de fabriek dat blijft staan, behouden van binnen de kenmerkende industriële look. De nieuwbouw wordt strak en modern vormgegeven. De Bij is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer, heeft alle voorzieningen dichtbij en in een stadswijk direct aan het water.

Appartementen en lofts
Het monumentale deel van De Bij wordt compleet verbouwd. Daar komen de unieke lofts, allemaal aan het water. Het industriële karakter van de fabriek komt in deze woningen heel duidelijk naar voren. Het andere deel van de fabriek maakt plaats voor nieuw gebouwde moderne twee-en driekamerappartementen, deels aan het water en deels aan de straatkant. De verkoop start naar verwachting in februari 2021.

Omgeving
De Bij staat in Oud Koog, het oudste stadsdeel van Koog aan de Zaan. Bekend van het rijke industriële erfgoed en dichtbij De Zaanse Schans. Aan de Zaan, op 15 minuten afstand van Amsterdam, 30 minuten van de Zuidas. Een levendige, diverse wijk. Met een delicatessenzaak, eetcafé en koffietent om de hoek, een authentieke fietsenmaker en verschillende supermarkten.

Wonen met industrieel karakter
Stoer en eigentijds wonen op een unieke plek aan de Zaan, dat is De Bij. Deze voormalige fabriek van Honig wordt omgebouwd tot 95 moderne appartementen en lofts. Het industriële karakter blijft in de 21 Lofts behouden. De 74 appartementen worden juist compleet nieuw gebouwd in een moderne, eigentijdse stijl.

Visie en ontwikkeling
De verbouw en nieuwbouw van de oude fabriek sluit aan bij de historie van het complex. Hooyschuur architecten & adviseurs: “Kenmerkend voor Zaanse industriële complexen zoals De Bij is de afleesbaarheid van de ontwikkeling. De gebouwen zijn niet netjes geschikt: zo’n complex is puur vanuit de logica van het arbeidsproces organisch gegroeid. Elke bouwperiode heeft zijn eigen stijl en samen vertellen de gebouwen een verhaal over het industriële verleden van de Zaan. Deze kenmerkende uitstraling brengen we nu ook terug bij de herontwikkeling van De Bij.”

Modern en compleet
Of je nu kiest voor een nieuwbouwappartement of voor een van de luxe lofts, je krijgt een moderne woning die mooi is afgewerkt. Strak gestuukt of juist met die ruwe industriële look, alle woningen worden voorzien van goede isolatie. Van twee tot vijf kamers, met aan de waterkant een kade of balkon en met een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers.

Wonen met historie
De oude Honigfabriek is opgericht in 1895, deze werd toen de NV Stijfselfabriek De Bijenkorf genoemd. Vier jaar later veranderde dit in de puddingfabriek ‘De Bij’. Die namen voor de fabriek hadden alles te maken met de achternaam van de eigenaar. Honig is Duits voor honing. Dat is de reden dat de fabriek ook wel De Bij wordt genoemd. Een lange tijd was de kernactiviteit in de Honigfabriek aan de Zaan het maken van o.a. bakpoeder en puddingpoeder waarbij maïzena gewonnen uit mais een belangrijke basisgrondstof was veel voedingsproducten.
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Willem Alexanderbrug
96 m
Bushalte Breedweer
263 m
Bushalte Leliestraat
366 m
Treinstation Koog Bloemwijk
372 m
Bushalte Frans Halsstraat
411 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Bieb
812 m
r.k. basisschool De Rietvink
1.28 km
openbare basisschool Het Eiland
1.32 km
Fluxus
1.52 km
De Dijk Oost
2.48 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
DekaMarkt
383 m
Albert Heijn
681 m
ING Bank
733 m
Zeeman
733 m
Kruidvat
733 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Westzijderveld
869 m
Kind Zorg
1.79 km
Apotheek Wormer
4.43 km
De Kolk
5.18 km
Zorgcentrum Saendelft
5.22 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs

Zaandam

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

HypotheekNet

Vraag advies »

De Bij

Is een ontwikkeling van:

Ten Brinke CoHof