Lenteweelde

Eeuwige lenteweelde in Koog aan de Zaan

Het was altijd zo'n begrip in de Zaanstreek, bloemen- en plantenzaak Lenteweelde op de hoek van de Mallegatsloot en het Zuideinde in Koog aan de Zaan. Honderd jaar historie wordt geëerd met prestigieuze woningbouwontwikkeling: LENTEWEELDE.

Het terrein van Lenteweelde beslaat meer vierkante meters dan alleen het moderne winkelpand, waarvan de etalages en uitlichting altijd de creativiteit van de uitbaters weergaven. De hierachter liggende opslagloodsen en het tuincentrum aan de Breedweer maken eveneens plaats voor luxe eengezinswoningen aan het water en twee- en driekamerappartementen.

De locatie is ideaal voor woningbouw. Ligging aan doorgaand vaarwater, de Mallegatsloot mondt direct uit in de Zaan, waardoor de bewoners vanaf hun eigen steigers zó hun bootje in kunnen stappen en alle windstreken op kunnen. 7 Eengezinswoningen hebben een royale achtertuin die grenst aan het water, afhankelijk van de kap hebben deze drie of meer slaapkamers. De 10 driekamerappartementen, verdeeld over 2 woonlagen, hebben een tuin of een balkon, met uitzicht op de Mallegatsloot.

Daarnaast wordt nog een zestal tweekamerappartementen in het complex opgenomen, afhankelijk van de ligging met tuin of balkon. Alle driekamerappartementen krijgen een aparte berging op de begane grond. De tweekamerappartementen krijgen een gezamenlijke berging.
Aan de andere kant, direct aan de Breedweer, worden nog vier eengezinswoningen gerealiseerd.

Wat ontstaat is een karakteristiek pleintje, met leibomen en comfortabel straatmeubilair. Lenteweelde blijft daarmee een community waar men geniet van al het moois dat het leven te bieden heeft!

Lenteweelde kenmerkt zich door de gevarieerde bouw, geheel in de Zaanse traditie. Gevarieerde gevels en nokhoogten verlevendigen niet alleen het aanzicht, het biedt ook diversiteit in woonoppervlakken. Wel of geen tweede verdieping, wel of geen uitbouw van de woonkamer, zelf de keuken uitkiezen... Kansen voor uiteenlopende karakters, gezinsomstandigheden en woonbehoeften. Dat geeft de kleur aan Lenteweelde!

Langgekoesterde keukenwensen komen uit
Nieuwbouw biedt vele voordelen. Naast de moderne materiaalkeuze en eigentijdse duurzaamheidsmaatregelen, krijgt de eerste bewoner de kans om langgekoesterde droomwensen uit te laten komen.
De woningen worden zonder keuken opgeleverd. Ieder stelt immers andere eisen aan gerei en uitstraling. Indeling en apparatuur kunnen daarmee volledig naar eigen inzicht worden ingevuld. Uiteraard worden de gewenste voorzieningen getroffen, rekening houdend met de gekozen keukenopstelling.

Koog aan de Zaan is het meest centraal gelegen dorp in de Zaanstreek. Hier ontstond de Gouden Eeuw, de voedingsmiddelenindustrie werd bevoorraad vanaf de oevers van de Zaan. Die industriële hoogtij heeft merendeels een erfgoedstatus gekregen, monumentale pakhuizen en fabrieken hebben een andere bestemming gekregen en behoren inmiddels tot de indrukwekkende Zaanse industriecultuur.

Bezoekers vanuit alle werelddelen verbazen zich over hoe de Zaan haar levendigheid vastgehouden heeft. Binnenvaartschepen met bulkladingen cacao, oliën en vetten worden aan- en afgevoerd voor verdere verwerking. Koog aan de Zaan is en blijft toonaangevend in de levensmiddelenindustrie.

Spreekt voor zich dat de infrastructuur hierop aangepast is. De oprit naar de A8 ligt op vijf minuten rijden, zodat je feitelijk binnen een kwartier op de Ring A10 bent en ontsluiting hebt tot het volledige Rijkswegennet. De Tweede Coentunnel doet hierbij precies wat beoogd was bij de opening: zorgen voor een uitstekende doorstroming.
Voor de treinreizigers ligt het NS-station Koog aan de Zaan ook binnen handbereik: hooguit tien minuten wandelen, voer je het tempo wat op, dan red je het in vijf minuten. Met de trein naar Amsterdam Centraal is het maar 16 minuten.

De roemrijke geschiedenis van Koog aan de Zaan bracht ook een grote diversiteit in woningbouw met zich mee. Elke bloeiperiode is vertegenwoordigd, met karaktervolle winkelpanden en woonhuizen.

Heb je tijd, dan ga je naar de verschillende versspecialisten, en zoek je een meer praktische invulling voor de dagelijkse boodschappen, dan kun je terecht bij verschillende supermarkten. Op loopafstand! Basisscholen en voortgezet onderwijs zijn in de buurt, net als sportaccommodaties. Koog aan de Zaan heeft vorig jaar een volledig nieuw Topsportcentrum geopend, talent krijgt in de Zaanstreek de ruimte om zich te ontwikkelen. Het rijke verenigingsleven en de uitstekende leervoorzieningen zijn voor gezinnen belangrijke drijfveren om voor Koog aan de Zaan te kiezen.

De rust van het dorp geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. De nabijheid van groen, bijvoorbeeld het Kogerpark om de hoek, en de omringende natuur, het vrije veld is altijd dichtbij.

Zeker als je met een bootje de Zaan op gaat. Ga je naar links, het vrije veld in, dan kom je in een compleet andere wereld terecht. Zoek je de reuring, dan sla je rechtsaf, richting de stad met al haar vermaak.
Lees verder...

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail: