De Eydenberghof, Westzaan

Volledig verkocht

Landelijke rust met de stad onder handbereik!

De Eydenberghof

Vorstelijk wonen in de Heerlyckheid Westzaan

Het Noordzeekanaal met, aan de Zaanse kant, het Natura2000 veenweidegebied vormt de natuurlijke grens tussen Westzaan en Amsterdam. Hier komen plattelandse rust en stadse reuring tot elkaar. Ontdekt in de tijd waarin forenzen hooguit 1 pk tot hun beschikking hadden, en nog altijd de ideale plek om te onthaasten. De Eydenberghof.

Eijdenberg Hof
Vorstelijk wonen in de
Heerlyckheid Westzaan

Aan het dorpslint van het pittoreske en landelijke Westzaan verrijzen binnenkort een vijftal karakteristiek vormgegeven dorpsvilla's. Op ruime kavels, grenzend aan het uitgestrekte veenweidelandschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. De royale achtertuinen liggen op het zuiden of op het westen. De vijf woningen worden in een hofje gebouwd, met een gezamenlijke parkeerplaats op het binnenterrein, ook kan bij de meeste woningen een auto op het eigen erf gezet worden. De achtergelegen speelweide wordt eveneens eigendom van de hofeigenaren samen. Landelijke ligging en een schat aan vrije ruimte met directe toegang tot het buitengebied, op nog geen kwartier rijden van Amsterdam... De Eijdenberg Hof: vorstelijk wonen is een rijk bezit!

De samenhof
In de late middeleeuwen noemde men Westzaan al een heerlyckheid. Dat is het nog steeds!
De J.J. Allanstraat vormt de overgang van het beschermde Westzaanse dorpsgezicht naar de vooral bij wandelaars en fietsers populaire lintbebouwing, die helemaal doorloopt tot aan het Noordzeekanaal. Dat Westzaan een belangrijke bestuurlijke rol speelt in de Zaanse geschiedenis wordt geïllustreerd door het Rijksmonumentale erfgoed, waaronder 't Reght Huys. Dit in 1776 door de Amsterdamse architect Creutz ontworpen gebouw werd tot aan de samensmelting met de gemeente Zaanstad, zo'n 200 jaar later, gebruikt als raadhuis.
Dat eeuwenlang de gegoede burgerij hier domicilie koos, blijkt uit de grote concentratie aan Rijksmonumenten aan de J.J. Allanstraat en Kerkbuurt. Van rijk geornamenteerd tot imposante pilasters en zijbeuken. Met een gemeenschappelijke factor: naar goed Zaans gebruik volledig in hout opgetrokken. Ruim voldoende inspiratie aanwezig dus voor het monument van de toekomst: de Eijdenberg Hof!

De vijf villa's worden opgetrokken in baksteen en hout, afgewerkt met keramische dakpannen en hardstenen dorpels. Het Zaanse kleurenpalet en de zo kenmerkende vier-, zes- en achtvlaks ruitverdeling bepalen verder de authentieke uitstraling van met name de achterliggende vier villa's. De uitbouw van de begane grond, 'de loiving'* in goed Zaans, en de in deze omgeving nog veel voorkomende makelaar als romantische gevelafsluiter maken het plaatje compleet. De villa aan de J.J. Allanstraat wijkt af van dit beeld, een meer eigentijds ontwerp en kleurstelling komen beter tot recht tussen alle historische houtbouw. Neemt niet weg dat ook deze woning voorziet in een heerlijk ruime 150 vierkante meter woonoppervlak en perfect aansluit bij het ontwerp van de Hof.

* loiving, leuving, luiving of afluiving komen in het Nederlandse woordenboek niet voor. Deze Zaanse benaming staat voor een aanbouw, die met een knik aansluit op het schuine dak. Oorspronkelijk was dit een stal of een bijgebouw. In de Eijdenberg Hof betekent dit een enorme verruiming van het aantal vierkante meters leefruimte op de begane grond!

Het binnenterrein heeft meerdere parkeerplaatsen, geaccentueerd met een afwijkende kleur gebakken steen. De gezamenlijke groene ruimte wordt, in overleg met de landschapsarchitect, beplant met gras, heesters en bomen. Zo blijft de Eijdenberg Hof in contact met het achterliggende veenweidegebied. De speelweide is vrijwel omringd door vaarwater. Vissen, kanoën, avonturen beleven... Een jeugd tussen de kikkervisjes en rietsigaren, hoe fantastisch is dat!
Het waterrijke gebied rond Westzaan mondt uit in een Natura2000 gebied. Beschermd door de Europese Unie wordt hier de lokale flora en fauna in stand gehouden en geëerd.

De buitenhof
Villa 1
Deze woning ligt aan de gezellige J.J. Allanstraat, met de achtertuin gericht op het westen. Hier zie je de zon onder de horizon zakken. Vanaf het riante zonneterras of door de openslaande deuren van de woonkamer.

Villa 2 t/m 4
Met de tuinen op het zuiden en de grote raampartijen, voorzien van klassieke ruitverdeling en dubbele openslaande deuren, baadt de begane grond in het licht. De achtertuin is een verlengstuk van de woning, waar een onderheide berging van een royale 11 m2 met praktische betonnen vloer wordt geplaatst. Hier zit je van het vroege voorjaar tot diep in de herfst heerlijk buiten.

Villa 5
Een tuin met zonneterras én een overtuin, bereikbaar met een loopbruggetje. Hoe romantisch is dat! De sloot leidt naar het doorgaande vaarwater langs de gezamenlijke weide.

De villa's
Drie woonlagen puur woongenot. Dat zijn deze vrijstaande woningen. Gericht op luxe en comfort en dat begint al in de brochure. Er valt namelijk veel te kiezen en aan te passen, naar eigen inzicht. De keuken wordt casco opgeleverd. Die invulling is zo persoonlijk en smaakgebonden. Uiteraard wordt bij oplevering rekening gehouden met de juiste aansluitingen. Sanitaire voorzieningen worden op zeer luxe wijze ingevuld.
De begane grond wordt standaard van vloerverwarming voorzien. Geen ontsierende radiatoren en convectorputten dus. Het gaat ten slotte om 'heerlijkheid'!
Aantallen slaapkamers worden bewust niet genoemd. Dat staat de koper vrij. De woning kan levensloopbestendig worden ingericht, met een slaap- en badkamer op de begane grond. Er kan gekozen worden voor een werkkamer op de verdieping, met inspirerend uitzicht op de polder. De derde woonlaag kan worden ingericht met slaapkamers, gebruikt worden als speelzolder of fungeren als berging. Of een combinatie daarvan. Dat is de ultieme luxe: het hebben van keuzemogelijkheden!

Grote gemene deler binnen de Eijdenberg Hof is duurzame bouw, en daarmee de energieprestatie, van de woningen. Door de goede isolatie van de gevel, het dak en de vloeren plus het HR++ glas in de gevelkozijnen. De strategische plaatsing van zonnepanelen draagt daar in belangrijke mate aan bij. De perfecte zonligging maakt een forse besparing op de maandelijkse lasten mogelijk.

De omgeving
De Rijkssnelweg A8 is doorgetrokken tot aan Westzaan, met de oprit net buiten het dorp. Concreet betekent dit dat je in 12 minuten de Coentunnel gepasseerd bent en op de Amsterdamse ring A10 rijdt. Het provinciale netwerk brengt je in krap 20 minuten naar Haarlem. Schiphol is binnen het halfuur te bereiken. Zaanstad heeft meerdere NS stations, de dichtstbijzijnde ligt op 12 minuten fietsen: NS Zaandijk Zaanse Schans. Daarnaast biedt het streekvervoer voldoende soelaas aan openbaar vervoerreizigers.
De fiets is en blijft echter een geliefd transportmiddel onder oude en nieuwe Zaankanters. De kinderen komt snel en veilig bij school, sport en spel. Ouders genieten van de vrijheid die het stalen ros hen biedt - en natuurlijk van de rijk geschakeerde omgeving! Vertier op culinair en cultureel gebied wordt volop geboden, in heel Zaanstad. De terrassen, het theater en de bioscoop van Zaandam, de luxe winkels en delicatessen op de Wormerveerse Zaanweg, de snuisterijen en boetiekjes in Krommenie, de Zaanse Schans, de oergezellige jachthaven van Nauerna... je fietst er allemaal in mum van tijd naartoe.
Omdat het dagelijks leven natuurlijk ook om goed bereikbare voorzieningen vraagt: Westzaan heeft diverse supermarkten, verswinkels en speciaalzaken. (Para-)medische voorzieningen, kinderdagverblijven, sportverenigingen en basisscholen zijn uitstekend vertegenwoordigd.
Lees verder...

Nieuws over De Eydenberghof

07-06-2019

Bouw De Eydenberghof gestart!

Met de sloop van de bestaande gebouwen van zal de J.J. Allanstraat in Westzaan binnenkort een ander aanzicht hebben. Hier verrijst binnenkort De Eydenberghof, met vijf luxe dorpsvilla's. Er is nog één bouwnummer te koop. 


Lees verder

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Eydenberg Hof verkoopdokumentatie


Bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Kerkbuurt
923 m
Bushalte Watertoren
1.1 km
Bushalte Middel
1.18 km
Bushalte Gouwzoom
1.3 km
Bushalte Westerkoogweg
1.59 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Bieb
1.7 km
r.k. basisschool De Rietvink
2.08 km
openbare basisschool Het Eiland
2.1 km
Fluxus
3.39 km
De Dijk Oost
3.93 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Coop
557 m
DekaMarkt
1.76 km
Kruidvat
1.77 km
Zeeman
1.77 km
ING Bank
1.77 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Westzijderveld
1.64 km
Kind Zorg
3.19 km
Zorgcentrum Saendelft
3.7 km
Apotheek Wormer
5.02 km
De Kolk
7.47 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaar

Thijssen makelaardij

Zaanstreek