Koopprijs

Van € 199.500 Kosten koper

Aantal woningen

15

Woonoppervlakte

31 m2 tot 55 m2
Inhoud
94 m3 tot 168 m3

Omschrijving

Wonen aan de Rozengracht

Schoonheid moet je eren, historie wil je respecteren. Vanuit die gedachte werd een fraaie toekomst voor drie aaneengesloten en nu leegstaande panden aan de Rozengracht in het Zaandamse stadscentrum geschetst.

Een van deze drie beeldbepalende panden staat op de hoek met de Czarinastraat. De andere twee gebouwen sluiten aan met de voorzijde gericht op de Rozengracht. Kleurrijk, naar hun vorige bestemming als exotische eethuizen en uitheemse supermarkt. De herontwikkeling richt zich op zoveel mogelijk startende stellen en singles de kans te geven op eigen woning bezit. Op hun eigen plekje in het Stadshart. Vlakbij het station, bovenop de winkels en nog dichterbij de horeca.

Met name het hoekpand blijft de oude uitstraling behouden, met sierlijke balkons, deels in Franse stijl uitgevoerd. De nieuwe gevels van de andere panden zijn geïnspireerd op het vernieuwde en fotogenieke Zaandamse Stadshart. Hier is dat net een tikkie eigenzinnig uitgevoerd, met het industriële tintje waar de Zaanstreek óók om bekendstaat.

De drie panden worden compleet gerenoveerd en daarna getransformeerd naar studio's en tweekamerappartementen, met verschillende karakteristieken en afmetingen. Achter de karakteristieke gevels, deels origineel, deels geïnspireerd, komen totaal 19 verschillende woningen, waarvan 12 zullen beschikken over een aparte slaapkamer. De platte daken, verscholen achter de hellingen, gevels en borstweringen worden ingezet als dakterrassen voor de hoogste verdiepingen én als buitenruimte voor alle bewoners samen.

De Rozengracht ligt parallel aan de Gedempte Gracht, de belangrijkste winkelstraat in het Zaandamse stadscentrum. Tussen de wandelpromenades langs de etalages stroomt water, de Rozengracht is lang geleden geplaveid. Beide 'grachten' monden uit op De Dam, het horecaplein. Hier zijn volop terrasjes, eetcafé's, restaurants, clubs en bars. Het hele jaar door gezelligheid!
Aan de andere kant van de straat ligt de route naar het station, met volop eettentjes waar je 's morgens onderweg naar de trein een coffee-to-go haalt en op de terugweg kiest voor een takeout. Zaandam is van oudsher een stad van diversiteit. Je vindt hier dan ook delicatessen en specialiteiten uit alle windstreken!

Zaandam is naast een leuke woonplek ook een gevarieerde werklocatie. Als onderdeel van de Metropoolregio - en met Amsterdam als directe buur - zijn de verbindingen met de hoofdstad, vliegveld, bedrijventerreinen en onderwijsinstellingen optimaal. De Intercity brengt je in 12 minuten naar Amsterdam CS. Automobilisten ervaren hetzelfde gemak, maar sportievelingen profiteren helemaal van de centrale ligging van Zaandam. Een elektrische pont zet hen over en weer van het culturele bolwerk Hemkade naar het Amsterdamse Havengebied.

Lees verder...
Nr. Woningtype
Reset
6 Foso de Rosas fase I € 209.000

Foso de Rosas fase I

Czarinastraat 6 - € 209.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

6-A Foso de Rosas fase I € 225.000

Foso de Rosas fase I

Czarinastraat 6-A - € 225.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

19 Foso de Rosas fase I € 209.000

Foso de Rosas fase I

Rozengracht 19 - € 209.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

19-A Foso de Rosas fase I € 225.000

Foso de Rosas fase I

Rozengracht 19-A - € 225.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Abonneer op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Foso de Rosas fase II in het project Foso de Rosas

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.