Groenhout

Groenhout Zaandam is wonen op de rand van stad en land

Het Hollands landschap is voorgoed veranderd. En toch zijn er nog plekken te vinden die onaangeroerd zijn gebleven, waar de wereld nog eenvoudig en overzichtelijk is; water, weilanden, wolken.

Aan de rand van Zaandam, in de wijk Zaans Hout wordt het nieuwbouw project Groenhout gebouwd. Groenhout is de naam van een kleinschalig nieuwbouw project dat op de grens van zo'n typisch Hollands landschap is gesitueerd. 59 nieuwbouw woningen die allemaal aan het water liggen. 31 eengezinswoningen en 28 twee- onder- één-kappers verdeeld over twee woningtypen, Mahonie en Teak.
Groenhout is centraal gelegen

De ligging is gunstig. Vlakbij liggen waterwegen die luisteren naar oud Hollandse namen als Schoensloot en Kerksloot, maar Groenhout ligt bepaald niet in 'the middle of nowhere'. Sterker nog, Amsterdam is een kwartiertje met uw auto. Het Centraal Station ligt op loopafstand. Daarmee combineert Groenhout het beste van 2 werelden. Aan het einde van uw achtertuin dobbert uw sloep in het water, terwijl bij wijze van spreken om de hoek alle gemakken en verleidingen van de grote stad op u liggen te wachten.

De nieuwbouw woningen in Groenhout te Zaandam zijn anders dan anders. Iedere woning heeft zijn eigen gezicht. Natuurlijk is er op de begane grond een ruime woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en u kunt rustig nadenken over welke bestemming u aan de zolder wilt geven, maar wie straks door de smalle straten van Groenhout loopt, kan het niet ontgaan dat vrijwel iedere woning zich onderscheidt door kleur en materiaalgebruik en gevelindeling.

Iedere woning in Groenhout Zaandam heeft een houten uitstraling. Letterlijk, op de voor of achtergevel zijn houten platen aangebracht die daarmee een verbinding maken met de traditionele bouw. Fijn om te weten, de (geperste) houten platen zijn karakteristiek en onderhoudsarm. En niet allemaal groen.

Inspiratie voor Groenhout Zaandam
Inspiratie is de typische Zaanse bouw geweest waarbij het pittoreske en het rommelige niet worden geschuwd. Leuk is het dat een rijtje eengezinswoningen niet zomaar een rijtje is omdat de woningen steeds een beetje inspringen. Groenhout is anders dan anders. In iedere woning is wel een knipoog te vinden naar de historie van de omgeving. Dat maakt Groenhout uniek.

Parkeren in Groenhout Zaandam
Parkeren doet u in de zogeheten 'parkeerpockets'. Dat zijn kleine parkeerplaatsen die handig dichtbij zijn en toch de wijk een niet al te gemotoriseerde aanblik geven. Alle 59 nieuwbouw woningen hebben een voortuin en een achtertuin die aan het water ligt, ideaal voor uw eigen steiger.
Lees verder...