Pakhuizen 1 ''Royal residence'', Bouwnummer 2

Koopprijs

€ 350.000

Woonoppervlakte

71 m2

Omschrijving

De Kroon van Amsterdam komt aan de rand van het Zaandamse Stadshart. Als één van de laatste projecten binnen centrumplan Inverdan wordt hiermee de transformatie van bedrijvigheid naar levendig wonen bekroond. De opzet in vier ‘pakhuizen’ herinnert aan wat Zaandam grootgemaakt heeft: de voedingsmiddelenindustrie. Grootheden als Verkade, Duijvis en natuurlijk grootgrutter Albert Heijn stillen tot op de dag van vandaag onze gezonde en lekkere trek.
De architectuur verbindt het omliggende industriële erfgoed met hypermodern woongenot. Studio’s, twee- en driekamerappartementen in het luxe segment verdelen zich over de verschillende woongebouwen. Deze schikken zich bovenop de parkeergarage met een gezamenlijke én separate bergingen rond een weelderige binnentuin. Zo beschikt elk appartement over berging én buitenruimte. Voor sommige appartementen gaat dit nog een stapje verder met een eigen plek onder de zon. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Enkele hoger gelegen twee- en driekamerappartementen worden verrijkt met een loggia, een plus inpandig balkon.
Alle woningen krijgen verbinding met licht en lucht via de veelal gevelhoge raampartijen en glazen draai-/ kanteldeuren, op de verdiepingen met eveneens transparante Franse balkons. Hoe hoger je komt, des te verder je kijkt over de Zaandamse skyline. Op heldere dagen reikt het uitzicht van de torens van Amsterdam helemaal tot aan de kustlijn in het westen!

De vier woongebouwen hebben natuurlijk overeenkomsten, zoals de uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,2. Hoogte zit in onder meer het comfortniveau, zowel van de individuele woningen als in het samen gebruik. Dynamiek komt echter pas met de verschillen. De variatie van gevelontwerp bijvoorbeeld. De symboliek van een hijsblok voor het entreegebouw. De mix van baksteen en beton. De inzet van een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De spiegeling van het glas. De hoek van de Provincialeweg met de Mauritsstraat toont de reuring, achter de gebouwen heerst rust. De zichtlijnen van de vier verschillende ‘pakhuizen’ volgen elkaar in perfecte harmonie. De Kroon van Amsterdam is daarmee divers én een geheel. Klaar voor de toekomst!

Royal residence
Het entreegebouw draagt de kroon en doet dat met trots. Hoge trappen leiden naar een imposante ingang voor bewoners en bezoek. Deze ‘royal residence’ telt acht woonlagen, met zestien driekamerappartementen en één maisonnette. De woonoppervlakken variëren tussen de 70 en 80 vierkante meter. Alle appartementen krijgen hun eigen buitenruimte. Alle appartementen in dit gebouw worden ingedeeld met een glazen loggia. Op de begane grond komt een maisonette met twee woonlagen. Over koninklijk gesproken!

Tussen het entreegebouw en diens linksgelegen galant ligt de gesloten fiets- en wandeltransfer naar de binnentuin. Deze ligt hoger dan straatniveau, als natuurlijke barrière, maar zonder haar open karakter prijs te geven. Het entreegebouw heeft hier een achteringang, met directe toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. In de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.

Bouwnummer 2, type Cella
Maisonnette begane grond en 1e etage,

Deze maisonnette ligt met de onderste woonlaag op de begane grond, rechts van de entree aan de Provincialeweg. Deze woning oriënteert met de geschakelde living/ leefkeuken en de gesloten glazen loggia geheel op het westen. De naar binnen draaiende raampartijen reiken van de vloer tot bijna aan het plafond, subtiel afgeschermd door transparante Franse balkons. Tussen de living en open leefkeuken ligt een glazen loggia van circa vijf m2. Deze wordt voorzien van een glazen harmonicawand waarmee bewoners zich een all-year, all-season en all-weather buitenruimte verwerven. De twee slaapkamers liggen een verdieping hoger, ook met dubbele opendraaiende glazen deuren richting het westen. Hier is eveneens de badkamer en een tweede toiletruimte.

Indeling:
Souterrain: inrit naar parkeerkelder (in de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.), gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. Trappenhuis en liftinstallaties. Doorgang naar binnentuin.

Begane grond: hoofdentree met imposante toegangstrap. Brievenbussen en bellentableau. Gesloten hal met dubbele hoogte en vide. liftinstallaties en trappenhuis. Corridor.

Entree maisonnette. Hal. Meterkast. Trapopgang. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Living met geschakelde leefkeuken (casco op te leveren). Dubbele opendraaiende deuren/ ramen met Frans balkon op het westen. Openslaande deur naar loggia, voorzien van glazen harmonicadeur.

1e Etage: overloop. Inpandige berging met opstelling WP en WTW installaties en aansluitingen wasmachine en -droger. Slaapkamer (circa 10,5 m2) met dubbele opendraaiende deuren met Frans balkon. Tweede slaap- of werkkamer (circa 9 m2). Separate toiletruimte met wandcloset en fontein. Luxe badkamer met ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 350.000
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Type appartement
Maisonnette
Kwaliteit woning
Luxe

Indeling

Aantal woonlagen
2
Gelegen op
1e woonlaag
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
71 m2
Buitenruimte
5 m2
Inhoud
213 m3
Externe bergruimte
5 m2
Aantal woonlagen
2
Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie en Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
A
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Parkeren

Parkeer mogelijkheden
Op eigen terrein

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze makelaars

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

Brantjes Makelaars Zaanstad

Assendelft

De Kroon

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Pakhuizen 1 ''Royal residence'' in het project De Kroon

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.