Pakhuizen 4 ''Charming chivalry'', Bouwnummer 48

Koopprijs

€ 350.000

Omschrijving

De Kroon van Amsterdam komt aan de rand van het Zaandamse Stadshart. Als één van de laatste projecten binnen centrumplan Inverdan wordt hiermee de transformatie van bedrijvigheid naar levendig wonen bekroond. De opzet in vier ‘pakhuizen’ herinnert aan wat Zaandam grootgemaakt heeft: de voedingsmiddelenindustrie. Grootheden als Verkade, Duijvis en natuurlijk grootgrutter Albert Heijn stillen tot op de dag van vandaag onze gezonde en lekkere trek.
De architectuur verbindt het omliggende industriële erfgoed met hypermodern woongenot. Studio’s, twee- en driekamerappartementen in het luxe segment verdelen zich over de verschillende woongebouwen. Deze schikken zich bovenop de parkeergarage met een gezamenlijke én separate bergingen rond een weelderige binnentuin. Zo beschikt elk appartement over berging én buitenruimte. Voor sommige appartementen gaat dit nog een stapje verder met een eigen plek onder de zon. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Enkele hoger gelegen twee- en driekamerappartementen worden verrijkt met een loggia, een plus inpandig balkon.
Alle woningen krijgen verbinding met licht en lucht via de veelal gevelhoge raampartijen en glazen draai-/ kanteldeuren, op de verdiepingen met eveneens transparante Franse balkons. Hoe hoger je komt, des te verder je kijkt over de Zaandamse skyline. Op heldere dagen reikt het uitzicht van de torens van Amsterdam helemaal tot aan de kustlijn in het westen!

De vier woongebouwen hebben natuurlijk overeenkomsten, zoals de uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,2. Hoogte zit in onder meer het comfortniveau, zowel van de individuele woningen als in het samen gebruik. Dynamiek komt echter pas met de verschillen. De variatie van gevelontwerp bijvoorbeeld. De symboliek van een hijsblok voor het entreegebouw. De mix van baksteen en beton. De inzet van een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De spiegeling van het glas. De hoek van de Provincialeweg met de Mauritsstraat toont de reuring, achter de gebouwen heerst rust. De zichtlijnen van de vier verschillende ‘pakhuizen’ volgen elkaar in perfecte harmonie. De Kroon van Amsterdam is daarmee divers én een geheel. Klaar voor de toekomst!

Charming chivalry
Het gekroonde entreegebouw wordt geëscorteerd door de ‘dexterity’, de rechterhand. Elegant. Robuust. Transparant. Door en door betrouwbaar. Dit gebouw, het vierde pakhuis, telt zes woonlagen en drie woontypes. Een enkel appartement in dit gebouw telt drie kamers en bijna 70 m2 woonplezier. De andere 21 appartementen beschikken over iets minder dan 50 m2 en twee kamers. Ieder krijgt een eigen buitenruimte. Of twee.

Tussen het entreegebouw en diens linksgelegen galant ligt de gesloten fiets- en wandeltransfer naar de binnentuin. Deze ligt hoger dan straatniveau, als natuurlijke barrière, maar zonder haar open karakter prijs te geven. Het entreegebouw heeft hier een achteringang, met directe toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. In de parkeerkelder bevinden zich vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.

Bouwnummer 48, type Entasis (E)
Eerste verdieping

Dit driekamerappartement ligt op de eerste verdieping en kijkt met zowel de living als de twee slaapkamers uit op de Mauritsstraat. Een glazen loggia van circa 4 vierkante meter ligt centraal in de woning, bij de living en de leefkeuken. De twee slaapkamers en living hebben brede en manshoge raampartijen die als een harmonica kunnen worden ingeschoven om zo licht en lucht binnen te laten stromen. Dit is het grootste appartement in dit deel van de Kroon van Amsterdam.

Indeling:
Souterrain: inrit naar parkeerkelder (In de parkeerkelder bevinden zich vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.), gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. Trappenhuis en liftinstallaties.

Begane grond: hoofdentree met imposante toegangstrap. Brievenbussen en bellentableau. Gesloten hal met dubbele hoogte en vide. Doorgang naar binnentuin. Trappenhuis en liftinstallaties.

1e Etage: corridor. Entree appartement. Hal. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Meterkast. Technische en facilitaire ruimte met opstelling WP en WTW installaties en aansluitingen wasmachine en -droger. Slaapkamer (circa 12 m2) met manshoge in harmonica openvouwende raampartij. Royale living met manshoge harmonica-openschuifbare raampartij en open keuken (casco). Openslaande deur naar glazen loggia met harmonica buitenscherm. Hal. Luxe badkamer met wastafel, inloopdouche en tweede toilet (wandcloset). Tweede slaapkamer (circa 11 m2) eveneens met manshoge in harmonica openvouwende raampartij.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 350.000
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Portiekflat
Kenmerk appartement
Appartement
Kwaliteit woning
Normaal

Indeling

Aantal woonlagen
1
Gelegen op
2e woonlaag
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Buitenruimte
4 m2
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie en Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
A
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Locatie
In centrum

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze makelaars

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

Brantjes Makelaars Zaanstad

Assendelft

De Kroon

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Pakhuizen 4 ''Charming chivalry'' in het project De Kroon

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.