Pakhuizen 1 ''Royal residence'', Bouwnummer 15

Koopprijs

€ 425.000

Omschrijving

Voor de zoekers naar een appartement met schitterende skyline view en hoge plafonds hebben wij een buitenkans beschikbaar! Op de bovenste verdieping van het nieuwbouwproject de Kroon te Zaandam mogen wij verkopen
bouwnummer 15. Dit appartement meet ruim 71 m² en heeft 3 ruime kamers tot zijn beschikking.

De Kroon van Amsterdam komt aan de rand van het Zaandamse Stadshart. Als één van de laatste projecten binnen centrumplan Inverdan wordt hiermee de transformatie van bedrijvigheid naar levendig wonen bekroond. De opzet in vier ‘pakhuizen’ herinnert aan wat Zaandam grootgemaakt heeft: de voedingsmiddelenindustrie. Grootheden als Verkade, Duijvis en natuurlijk grootgrutter Albert Heijn stillen tot op de dag van vandaag onze gezonde en lekkere trek.
De architectuur verbindt het omliggende industriële erfgoed met hypermodern woongenot. Studio’s, twee- en driekamerappartementen in het luxe segment verdelen zich over de verschillende woongebouwen. Deze schikken zich bovenop de parkeergarage met een gezamenlijke én separate bergingen rond een weelderige binnentuin. Zo beschikt elk appartement over berging én buitenruimte. Voor sommige appartementen gaat dit nog een stapje verder met een eigen plek onder de zon. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Enkele hoger gelegen twee- en driekamerappartementen worden verrijkt met een loggia, een plus inpandig balkon.
Alle woningen krijgen verbinding met licht en lucht via de veelal gevelhoge raampartijen en glazen draai-/ kanteldeuren, op de verdiepingen met eveneens transparante Franse balkons. Hoe hoger je komt, des te verder je kijkt over de Zaandamse skyline. Op heldere dagen reikt het uitzicht van de torens van Amsterdam helemaal tot aan de kustlijn in het westen!

De vier woongebouwen hebben natuurlijk overeenkomsten, zoals de uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,2. Hoogte zit in onder meer het comfortniveau, zowel van de individuele woningen als in het samen gebruik. Dynamiek komt echter pas met de verschillen. De variatie van gevelontwerp bijvoorbeeld. De symboliek van een hijsblok voor het entreegebouw. De mix van baksteen en beton. De inzet van een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De spiegeling van het glas. De hoek van de Provincialeweg met de Mauritsstraat toont de reuring, achter de gebouwen heerst rust. De zichtlijnen van de vier verschillende ‘pakhuizen’ volgen elkaar in perfecte harmonie. De Kroon van Amsterdam is daarmee divers én een geheel. Klaar voor de toekomst!

Royal residence
Het entreegebouw draagt de kroon en doet dat met trots. Hoge trappen leiden naar een imposante ingang voor bewoners en bezoek. Deze ‘royal residence’ telt acht woonlagen, met zestien driekamerappartementen en één maisonnette. De woonoppervlakken variëren tussen de 70 en 80 vierkante meter. Alle appartementen krijgen hun eigen buitenruimte. Alle appartementen in dit gebouw worden ingedeeld met een glazen loggia. Op de begane grond komt een maisonnette met twee woonlagen. Over koninklijk gesproken!

Tussen het entreegebouw en diens linksgelegen galant ligt de gesloten fiets- en wandeltransfer naar de binnentuin. Deze ligt hoger dan straatniveau, als natuurlijke barrière, maar zonder haar open karakter prijs te geven. Het entreegebouw heeft hier een achteringang, met directe toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. In de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.

Bouwnummer 15, type Chevet (K)
Zevende verdieping

Dit driekamerappartement ligt op de hoogste verdieping, met naar twee kanten uitzicht over de bijzondere skyline van Zaandam. Deze woning oriënteert met de geschakelde living/ leefkeuken en de gesloten glazen loggia voornamelijk op het westen. De raampartijen reiken van de vloer tot bijna aan het plafond, aan de zuidzijde subtiel afgeschermd door een transparant Frans balkons. Tussen de living en open leefkeuken ligt een glazen loggia van circa vier m2. De twee slaapkamers hebben ieder dubbele opendraaiende glazen deuren met Franse balkons richting het westen, een daarvan kijkt ook uit over de daken richting het kleurrijke centrum van Zaandam. Ideale plek om te slapen, of een inspirerende werkplek!

Indeling:
Souterrain: inrit naar parkeerkelder (In de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.), gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. Trappenhuis en liftinstallaties.

Begane grond: hoofdentree met imposante toegangstrap. Brievenbussen en bellentableau. Gesloten hal met dubbele hoogte en vide. Doorgang naar binnentuin. liftinstallaties en trappenhuis.

7e Etage: corridor met zicht op de binnentuin. Entree appartement. Hal. Meterkast.
Slaapkamer (circa 9 m2) met zowel op de west- als op de zuidkant dubbele opendraaiende deuren en transparant Frans balkon. Technische/ facilitaire ruimte met opstelling WP en WTW installaties en aansluitingen wasmachine en -droger. Tweede slaapkamer (circa 11,5 m2) met dubbele opendraaiende deuren en Frans balkon. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Luxe badkamer met ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche. Lichte living en dito leefkeuken (casco) met centraal een glazen loggia (circa 4 m2) op de westkant.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
€ 425.000
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Portiekflat
Kenmerk appartement
Appartement
Kwaliteit woning
Luxe

Indeling

Aantal woonlagen
1
Gelegen op
8e woonlaag
Bouwjaar
2021

Oppervlakten en inhoud

Buitenruimte
4 m2
Externe bergruimte
5 m2
Overige voorzieningen
Mechanische ventilatie en Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
A
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Vloerverwarming, Warmtepomp en Warmte terugwininstallatie

Buitenruimte

Locatie
In centrum

Parkeren

Parkeer mogelijkheden
Op eigen terrein

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Heb je een vraag?

Neem contact op met onze makelaar

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

De Kroon

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Pakhuizen 1 ''Royal residence'' in het project De Kroon

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.