Pakhuizen 1 ''Royal residence'', Bouwnummer 8

Koopprijs

€ 399.500

Omschrijving

De Kroon van Amsterdam komt aan de rand van het Zaandamse Stadshart. Als één van de laatste projecten binnen centrumplan Inverdan wordt hiermee de transformatie van bedrijvigheid naar levendig wonen bekroond. De opzet in vier ‘pakhuizen’ herinnert aan wat Zaandam grootgemaakt heeft: de voedingsmiddelenindustrie. Grootheden als Verkade, Duijvis en natuurlijk grootgrutter Albert Heijn stillen tot op de dag van vandaag onze gezonde en lekkere trek.
De architectuur verbindt het omliggende industriële erfgoed met hypermodern woongenot. Studio’s, twee- en driekamerappartementen in het luxe segment verdelen zich over de verschillende woongebouwen. Deze schikken zich bovenop de parkeergarage met een gezamenlijke én separate bergingen rond een weelderige binnentuin. Zo beschikt elk appartement over berging én buitenruimte. Voor sommige appartementen gaat dit nog een stapje verder met een eigen plek onder de zon. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuin. Enkele hoger gelegen twee- en driekamerappartementen worden verrijkt met een loggia, een plus inpandig balkon.
Alle woningen krijgen verbinding met licht en lucht via de veelal gevelhoge raampartijen en glazen draai-/ kanteldeuren, op de verdiepingen met eveneens transparante Franse balkons. Hoe hoger je komt, des te verder je kijkt over de Zaandamse skyline. Op heldere dagen reikt het uitzicht van de torens van Amsterdam helemaal tot aan de kustlijn in het westen!

De vier woongebouwen hebben natuurlijk overeenkomsten, zoals de uitzonderlijk lage EPC-waarde van 0,2. Hoogte zit in onder meer het comfortniveau, zowel van de individuele woningen als in het samen gebruik. Dynamiek komt echter pas met de verschillen. De variatie van gevelontwerp bijvoorbeeld. De symboliek van een hijsblok voor het entreegebouw. De mix van baksteen en beton. De inzet van een zorgvuldig geselecteerd kleurenpalet. De spiegeling van het glas. De hoek van de Provincialeweg met de Mauritsstraat toont de reuring, achter de gebouwen heerst rust. De zichtlijnen van de vier verschillende ‘pakhuizen’ volgen elkaar in perfecte harmonie. De Kroon van Amsterdam is daarmee divers én een geheel. Klaar voor de toekomst!

Royal residence
Het entreegebouw draagt de kroon en doet dat met trots. Hoge trappen leiden naar een imposante ingang voor bewoners en bezoek. Deze ‘royal residence’ telt acht woonlagen, met zestien driekamerappartementen en één maisonnette. De woonoppervlakken variëren tussen de 70 en 80 vierkante meter. Alle appartementen krijgen hun eigen buitenruimte. Alle appartementen in dit gebouw worden ingedeeld met een glazen loggia. Op de begane grond komt een maisonette met twee woonlagen. Over koninklijk gesproken!

Tussen het entreegebouw en diens linksgelegen galant ligt de gesloten fiets- en wandeltransfer naar de binnentuin. Deze ligt hoger dan straatniveau, als natuurlijke barrière, maar zonder haar open karakter prijs te geven. Het entreegebouw heeft hier een achteringang, met directe toegang tot de gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. In de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.

Bouwnummer 8, type Donjon
Vierde verdieping

Dit driekamerappartement ligt op de vierde etage, links van de entree en op de hoek Provincialeweg - Mauritsstraat. Deze ligging staat garant voor dubbele lichtinval, met oriëntatie op zowel het noorderlicht als het westen. Op deze hoogte zijn de bewoners verzekerd van een levendig uitzicht. De naar binnen draaiende raampartijen reiken dan ook van de vloer tot bijna aan het plafond, subtiel afgeschermd door transparante Franse balkons. Centraal tussen de living met open leefkeuken en de slaapkamers ligt een glazen loggia van circa vier m2. Deze wordt voorzien van een glazen harmonicawand waarmee bewoners zich een all-year, all-season en all-weather buitenruimte verwerven.

Indeling:
Souterrain: inrit naar parkeerkelder (In de parkeerkelder bevinden zicht vrije parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers alsmede de parkeerplaatsen welke te koop worden aangeboden, bestemd voor auto's, motors en/of scooters.), gezamenlijke fietsenstalling en separate bergingen. Trappenhuis en liftinstallaties.

Begane grond: hoofdentree met imposante toegangstrap. Brievenbussen en bellentableau. Gesloten hal met dubbele hoogte en vide. Doorgang naar binnentuin. liftinstallaties en trappenhuis.

4e Etage: corridor. Entree appartement. Hal. Toiletruimte met wandcloset en fontein. Meterkast. Wasruimte met aansluitingen wasmachine en -droger. Slaapkamer (circa 15 m2) met dubbele opendraaiende deuren met Frans balkon op zowel de noord- als oostkant. Visuele verbinding met glazen loggia. Inpandige berging met opstelling WP en WTW installaties. Tweede slaap- of werkkamer (circa 8 m2) met openslaande deur naar loggia, voorzien van glazen harmonicadeur. Luxe badkamer met ligbad, wastafel en inloopdouche. Living met leefkeuken (casco). Dubbele opendraaiende deuren met Frans balkon op het noorden en twee paar opendraaiende deuren met Franse balkons op de westkant.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 399.500
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Portiekflat
Kenmerk appartement
Appartement
Kwaliteit woning
Luxe

Indeling

Aantal woonlagen
1
Gelegen op
5e woonlaag

Oppervlakten en inhoud

Buitenruimte
4 m2

Energie

Isolatie
Volledig geïsoleerd

Buitenruimte

Locatie
In centrum

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Heb je een vraag?

Neem contact op met een van onze makelaars

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

Brantjes Makelaars Zaanstad

Assendelft

De Kroon

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Pakhuizen 1 ''Royal residence'' in het project De Kroon

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.