Tuin der Nederlanden, Zaandam

In verkoop

Beschut dwarspad met eengezinswoningen en appartementen!

De verkoop Tuin der Nederlanden is gestart!

Schrijf je nu in voor Tuin der Nederlanden om in aanmerking te komen voor 1 van de woningen.

Nu inschrijven

Tuin der Nederlanden

Tuin der Nederlanden: groen hofje in het hart van Zaandam

Middenin het levendige stadscentrum van Zaandam wordt een Zaanse hofje met 12 appartementen, 1 maisonnette en 8 eengezinswoningen met eigen bewonersparkeerplaats ontwikkeld. Smaakvol gegroepeerd rond een binnentuin genieten alle bewoners van de buitenruimte. De sfeer van vroeger wordt naadloos aangehaald met het ontwerp, waarbij de gerestaureerde stolp een prominente rol krijgt. Een oase van rust, ruimte en sfeer. Op loopafstand van de Zaandamse binnenstad!

De Tuin der Nederlanden ligt als een zoet geheim verscholen aan een eeuwenoud pad dwars op de Oostzijde. Tot de tweede helft van de 19e eeuw werd deze plek door de Zaanse hoge heren gebruikt om bij te komen van de steeds sneller malende industriële revolutie. In de naastgelegen sociëteit werden op hoog niveau zaken gedaan, buitenlandse gasten geïmponeerd en ervaringen gedeeld. De weelderige tuin met muziekkoepel was om aangenaam te verpozen.
In 1868 kreeg de Tuin der Nederlanden een herbestemming als melkveehouderij. De koeien keken dwarsvelds over wat later een basisschool, een ziekenhuis en een stadspark zouden worden. De bedrijvigheid aan de Zaanoevers en de daarmee gepaard gaande woningbouw slokte het gebied rond de boerenplaats op. Stolp Tuin der Nederlanden leefde enigszins verstopt maar fier voort naast de bedrijvigheid tussen de Oostzijde en Taanmanstraat. Als één van de laatste originele stolpboerderijen in Zaandam krijgt deze nu de eer die het verdient. Een lommerrijk woonbuurtje met een groen hart. Een oase in het Stadshart.

Zaans hofje
Bij het ontwerp is gekozen om de stijl van historisch erfgoed te verbinden met het vernieuwde en spraakmakende Stadshart. Geholpen door het Zaanse kleurenpalet, de grote gevelvariatie en het witte lijnenspel wordt de sfeer rustiek en - inderdaad - typisch Zaans. De negen appartementen, variërend van 1- tot en met 4-kamer uitvoeringen, worden gerealiseerd in twee gebouwen, waarvan één in de stijl van de kapberg die hier zo’n zeventig jaar geleden nog stond. De acht eengezinswoningen krijgen ieder een tuingerichte living. De aansluitende leefkeukens liggen aan de voorzijde, met direct zicht op de kleurrijke binnentuin. Het speelse verspringen van de gevels en voortuinen benadrukt de authenticiteit van het voormalige boerenpad.
De vier slaapkamers worden verdeeld over twee volwaardige woonlagen. Achter de sierlijke kopgevel ligt een royale dwarskap waardoor het aantal vierkante meters woonplezier aanmerkelijk vergroot wordt.
De bewoners krijgen een berging plus een eigen parkeerplaats met laadmogelijkheid.

De appartementen worden verdeeld over twee gebouwen. In de kapberg komen een twee-, twee driekamer appartementen en een maisonnette. De appartementen op de begane grond hebben een terras, op de verdieping beschikken de toekomstige bewoners over een balkon. De maisonnette heeft daarbij een slaapkamer op de bovenste verdieping. Uiteraard ook met zicht op de binnentuin. Bij de appartementen hoort ook een separate berging.
Het andere appartementengebouw bestaat uit drie woonlagen en wordt in Zaanse stijl opgetrokken. Vanaf het tuinterras of (Franse) balkon uitkijkend over de binnentuin naar de originele stolpboerderij. Hier worden 9 appartementen gerealiseerd, elk met een unieke indeling. Dat geeft de keuzemogelijkheid uit 1, 2 of 3 slaapkamers. Een tweetal appartementen, op de begane grond en op de derde etage krijgt een loftachtige uitstraling waarbij de leefruimtes in openheid verbonden zijn. Overigens geldt voor alle appartementen dat badkamer en toilet gescheiden zijn. Het grootste appartement beschikt daarbij over een tweede toilet in de badkamer. Zowel inpandig als separaat op de begane grond beschikken de bewoners over een berging.

Groene leidraad
Waar groen de leidraad is voor het ontwerp en de omgeving klinkt de overdrachtelijke betekenis net zo luid door in de duurzaamheid. Hofje Tuin der Nederlanden leeft net als vroeger met en van de elementen. De kwaliteit van de materialen en mate van isolatie voldoet aan de allernieuwste normen. Toekomstbestendigheid vinden we vooral in de installaties. Luchtwarmtepompen met terugwinsystemen verwarmen de woningen en voorzien tegelijkertijd ingenieus in de warmwaterbehoefte. In een circulaire beweging gaat geen energie verloren. De dwarskap wordt gebruikt om aan de zuidhelling zonnestralen in te zetten voor de energiebehoefte van de bewoners.
De keukens worden in alle woningen casco opgeleverd. Zo kunt u als koper naar eigen smaak en behoefte kiezen voor keukeninrichting.

De kwaliteitsstandaard van dit plan vraagt om ingenieuze maatregelen en een moderne klimaatvisie. Geënt op de behoeften van toekomstige bewoners. Want groen is hier de norm.

De Tuin en de Stad
Het hofje ligt aan de oostzijde van de Zaan en wordt voor het bestemmingsverkeer ontsloten door de Kokerstraat en Taanmanstraat. Deze verbinding voert door de gezellige Rosmolenbuurt rechtstreeks naar het snelwegennet.
Het Zaandamse stadshart biedt een theater, restaurants en een steeds gevarieerder winkelaanbod. De dagelijkse boodschappen zijn om de hoek te vinden, daar is een uitstekend gesorteerde supermarkt. De Verskade ligt in de oude Verkade Chocoladefabriek aan de overkant van de Zaan.
Zowel trein als bus zijn met een paar (fiets-) minuten te bereiken.
Voorzieningen als scholen, kinderopvang, sport en spel maar ook (para-)medische praktijken zijn in dit deel van Zaandam ruimschoots voorhanden.
Lees verder...
Bnr.
Reset
1 Appartementencomplex I € 349.500

Appartementencomplex I

Bouwnummer 1 - € 349.500

Verkocht onder voorbehoud

15 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

2 Appartementencomplex I € 325.000

Appartementencomplex I

Bouwnummer 2 - € 325.000

Verkocht onder voorbehoud

22 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

4 Appartementencomplex I € 399.500

Appartementencomplex I

Bouwnummer 4 - € 399.500

Verkocht onder voorbehoud

4 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

5 Appartementencomplex I € 319.000

Appartementencomplex I

Bouwnummer 5 - € 319.000

Onder optie

4 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

6 Appartementencomplex I € 435.000

Appartementencomplex I

Bouwnummer 6 - € 435.000

Onder optie

4 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

7 Appartementencomplex I € 350.000

Appartementencomplex I

Bouwnummer 7 - € 350.000

Verkocht onder voorbehoud

4 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

9 Appartementencomplex I € 365.000

Appartementencomplex I

Bouwnummer 9 - € 365.000

Verkocht onder voorbehoud

4 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

18 Appartementencomplex II € 350.000

Appartementencomplex II

Bouwnummer 18 - € 350.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

19 Appartementencomplex II € 299.500

Appartementencomplex II

Bouwnummer 19 - € 299.500

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

20 Appartementencomplex II € 350.000

Appartementencomplex II

Bouwnummer 20 - € 350.000

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

21 Appartementencomplex II € 399.500

Appartementencomplex II

Bouwnummer 21 - € 399.500

Verkocht onder voorbehoud

Bekijk meer details

Appartementencomplex I € 275.000

Appartementencomplex I

Tuin der Nederlanden 11 - € 275.000

Verkocht onder voorbehoud

50 m2 buitenruimte

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Heijermansstraat
181 m
Bushalte v.Goghweg
264 m
Bushalte Kopermolenstraat
292 m
Bushalte Zaans Medisch Centrum
302 m
Bushalte Hof van Zaenden
414 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Fluxus
673 m
r.k. basisschool De Rietvink
1.58 km
openbare basisschool Het Eiland
1.59 km
De Dijk Oost
1.63 km
De Bieb
1.83 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
DekaMarkt
274 m
Kruidvat
875 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Kind Zorg
1.22 km
Westzijderveld
1.87 km
De Kolk
4.08 km
Apotheek Wormer
5.31 km
Zorgcentrum Saendelft
6.37 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Thijssen makelaardij

Zaanstreek