Klimaatcafé in Krommenie

26 maart 2018

De stichting Duurzaan en gemeente Zaanstad organiseren gezamenlijk het Klimaatcafé in Krommenie met als thema: wat kun je doen voor en met regenwater?
Hoe maak je een geveltuin? Hoe sluit je een regenton aan op een regenpijp? Welke vaste planten nemen water goed op? In het Klimaatcafé in Grand Café Atlantic op dinsdagavond 27 maart 2018 leer je van alles wat je kunt doen met en voor regenwater.

Dat het vaker harder regent zal niemand ontgaan zijn. Het klimaat verandert. Water blijft vaker en langer staan. Omdat de buien heviger zijn maar ook omdat we steeds meer tegels in tuinen leggen en het water moeilijker weg kan. Wat kun je doen om droge voeten te houden?

Regenton en moestuin
Tijdens het Klimaatcafé krijg je tips en tricks voor (makkelijke) vaste planten en struiken voor in je tuin, of het aanleggen van een geveltuin in plaats van je tegels. Zo nemen in de Zaanstreek bijvoorbeeld de rododendron of azalea en taxus of laurier water goed op.
Ook krijg je informatie over regentonnen en over hoe je die eenvoudig aansluit op een regenpijp. En hebben we het over een kleine makkelijke moestuin.

Iedereen is welkom, ook als je absoluut geen groene vingers hebt. Het Klimaatcafé duurt van 20.00u tot 21.30u. Inloop vanaf 19.45u met een kopje koffie of thee.
Wanneer: Dinsdag 27 maart 2018, 19.45u – 21.30u
Waar: Grand Café Atlantic, Zuiderhoofdstraat 84, 1561 AP Krommenie

Maandag 4 juni organiseert Duurzaan wederom een Klimaatcafé rondom deze onderwerpen, dan bezoeken we Bloementuin aan de Zaan in Zaandam. Het Klimaatcafé is een initiatief van stichting Duurzaan in samenwerking met gemeente Zaanstad.
Beeld: stichting Duurzaan.