Sint ontdekt de Zaanstreek

01 juni 2018

Vanaf begin november staat de Zaanstreek bij heel Nederland dagelijks op het netvlies. Want Sinterklaas komt in ons land aan op de Zaanse Schans. Dit keer wordt, in tegenstelling tot de historie van de Schans, de invasie uit Spanje met open armen ontvangen. Heel jeugdig Nederland kijkt uit naar de ongetwijfeld spannende avonturen die deze aankomst tot het einde onzeker maken!

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans. Op zaterdag 17 november vaart de Goedheiligman met zijn Pieten Zaanstad binnen. Burgemeester Jan Hamming verwelkomt hem in het historische dorp Zaandijk. Daarna begeeft de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans. We nodigen alle kinderen uit om de Sint welkom te heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.


Burgemeester Jan Hamming is trots dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Zaanstad is gevallen: ‘De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis. We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht.’ Ook de berichten uit Spanje zijn positief. Sinterklaas laat weten uit te kijken naar de intocht in Zaanstad.