Nieuwbouw in Assendelft

Assendelft heeft de langste dorpsstraat van het hele land: op de kop af 7,2 kilometer. Met aan de zuidkant het Noordzeekanaal met Pont Buitenhuizen als begrenzing en aan de noordzijde het spoor en NS Station Krommenie-Assendelft.


Assendelft bestaat als buurtschap al heel lang. De eerste opgravingen dateren van 500 jaar v. Chr. Assendelft is dus oud. Maar Assendelft is ook jong! Want hier staat de nieuwste wijk van de Zaanstreek op deze schaalgrootte. Dat is Saendelft. Nieuwkomers uit alle windstreken hadden eigenlijk geen idee dat Saendelft meer een wijknaam is dan een dorpsnaam. Kan ze ook niet veel schelen, ze wonen en leven hier lekker!
Saendelft is zo'n wijk die al meteen in eerste aanzet levendigheid uitstraalt. Kinderen spelen op straat, fietspaden doorkruisen de wijk en leiden naar de winkels, de scholen en andere voorzieningen die horen bij een jonge wijk. Winkelcentrum de Kaaikhof mocht in oktober 2016 een tweede ster in ontvangst nemen van Keurmerk Veilig Ondernemen, hèt bewijs dat bewoners en ondernemers samen betrokken zijn bij het veilig, schoon en heel houden van hun wijk!
Lees verder...

Gemeente
Zaanstad

Inwoners
22.852

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Assendelft