Nieuwbouw in Zaandam

De enige 'stad' in Zaanstad is Zaandam. Samen met zes dorpen werd een gemeente gevormd. Toch blijft de eigen identiteit altijd overeind staan.


Inwoners zijn geen Zaanstedelingen maar Zaankanters en dan meestal Zaandammers want dit deel van de gemeente, waar de monding van de Zaan de bebouwing doormidden deelt, kent het hoogste inwonertal van de deelgemeenten binnen Zaanstad. Dit groeit gestaag door want Zaandam is een populaire uitwijkmogelijkheid voor bijvoorbeeld Amsterdam. Het is dichtbij, na de ontsluiting van tweede coentunnel ben je in een oogwenk op de ring A10. Het is ruim. Kinderen kunnen naar hartelust buiten spelen en parkeren voor de deur is hier de gewoonste zaak van de wereld. Het is in ieder geval een stuk voordeliger, hier krijg je nog vierkante meters voor je geld!

Zaandam ligt praktisch aan Amsterdam, het Noordzeekanaal vormt de grens, en is al eeuwenlang een strategische plek voor de vestiging van met name de voedingsmiddelenindustrie. Van die rijke historie rest gelukkig nog veel erfgoed. De arbeiders kwamen naar het werk toe en Zaandam breidde zich steeds verder uit naar de achterlanden in het oosten en het westen. De Zaan bleef altijd de kloppende levensader en is dat nu nog steeds.
Lees verder...

Gemeente
Zaanstad

Inwoners
152.768

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Zaandam