Vaartzicht Westzaan

Vaartzicht aan de Nauernasche Vaart

Op de locatie van de voormalige papierfabriek aan de Nauernasche Vaartdijk 50 realiseert Bouwbedrijf Van Braam-Minnesma een nieuwbouwplan met 23 stijlvolle woningen.

De locatie ligt aan de westzijde van Westzaan, op de locatie van de voormalige papierfabriek, middenin de bestaande woonwijk.

De architectuur van de woningen is karakteristiek en kenmerkt zich door de baksteenarchitectuur gecombineerd met de grote gevelopeningen. Kenmerkend zijn de kleurkeuze van de steen en de toepassing van verdikt en verdiept metselwerk in combinatie met de betonnen gevelbanden. Daarbij zorgen de grote ramen met tussenkalf, de tuitgevels, de bloemkozijnen en de grote overstekken van de goten bij aan de romantische en karakteristieke uitstraling van het plan.

Bij het ontwerp van de woningen is nadrukkelijk rekening gehouden met een zorgvuldige inpassing bij de huidige stedenbouwkundige opzet van de omliggende bebouwing. Er is geprobeerd de woonblokken zo te plaatsen dat deze zo goed mogelijk aansluiten op de bestaande woonwijk. Door hier rekening mee te houden bij het ontwerpen van het plan wordt er zo goed mogelijk aangesloten op het bestaande stratenpatroon.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Het parkeren wordt opgelost door parkeervakken haaks op de Nauernasche Vaartdijk en in een parkeerhof centraal in het plan. Daarnaast beschikken vier woningen langs de Nauernasche Vaartdijk over een garage met daarvoor een opstelplaats voor de auto.

WONINGEN

Binnen het plan worden 23 grondgebonden woningen gerealiseerd, verdeeld over 4 woningblokken met hierin verschillende type woningen. Er zit variatie in zowel beukmaat als diepte van de woningen én sommige woningen zijn uitgerust met een tuitgevel.

Alle woningen zijn voorzien van een ruime achtertuin waarin de privé berging is opgenomen. Enige uitzondering hierop zijn de woningen met een garage, deze beschikken niet over een berging. De woningen in blok 1 beschikken over een ruime voortuin langs de Nauernasche Vaartdijken de woningen in blok 3 en 4 zijn ook voorzien van een voortuin.

De oriëntatie van de woningen is divers, afhankelijk van de woning is er zicht op de Nauernasche Vaartdijk met daarachter de Nauernasche Vaart, Jagerslust, De Kersenboomstraat of op het met groen omsloten parkeerhof centraal in het plan.

Vaartzicht kent vier woningtypen:
√ Jonge Dirk
√ Prinsenhof
√ Zwaan
√ Schoolmeester
Lees meer...

Nieuws over Vaartzicht Westzaan

Prinsheerlijk wonen in Westzaan

In de vorige nieuwsbrief gaven wij het al aan: er zijn in het Westzaanse project Vaartzicht, op het terrein van de voormalige papierfabriek aan de Nauernasche Vaartdijk, nog woningen van het type Prinsenhof beschikbaar gekomen. Lees verder

Schoolmeester of Prinsenhof

In project Vaartzicht in Westzaan zijn nog enkele woningen beschikbaar gekomen van het type Schoolmeester en Prinsenhof. Dit is de kans om nieuw te wonen in landelijk Westzaan, met de Nauernasche Vaart als altijd onderhoudende buur. Lees verder

Vaart achter Vaartzicht

De belangstelling voor de 23 eengezinswoningen in Westzaan blijkt overweldigend. Tijdens de verkoopmanifestatie kwamen heel wat belangstellenden af op deze stijlvolle woningen. De termijn om in de schrijven is kort, maandag 2 oktober om 17 uur moeten de ingevulde inschrijfformulieren bij de makelaar zijn ingeleverd. Lees verder

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Watertoren
412 m
Bushalte Kerkbuurt
628 m
Bushalte Middel
1.32 km
Bushalte Veenpolderdijk
1.34 km
Bushalte Festina Lente
1.43 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Bieb
2.41 km
r.k. basisschool De Rietvink
2.89 km
openbare basisschool Het Eiland
2.91 km
Bertrand Rusell College [onderbouw]
3.9 km
Bertrand Rusell College [bovenbouw]
4.08 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Coop
610 m
DekaMarkt
2.48 km
Zeeman
2.5 km
ING Bank
2.5 km
Albert Heijn
2.98 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Kruidvat
1.91 km
Westzijderveld
2.36 km
DIO Drogist
3.03 km
Zorgcentrum Saendelft
3.05 km
Etos
3.13 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te downloaden

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit project per e-mail:

Heb je een vraag?


Of neem contact op met één van onze makelaars

Hofzicht Makelaars

Hillegom
Stuur een e-mail
075-7601200

Vaartzicht Westzaan

Is een ontwikkeling van Van Braam Minnesma