Villa Dubbele Buurt

Bouw appartementen in volle gang!

Luxueus wonen in een statige villa. Wie wil dat niet? Het is mogelijk in het uit 1885 daterende Rijksmonument “Villa Dubbelebuurt” in Wormerveer. Wij presenteren u dit project met veel plezier.

De villa heeft een rijke en voorname uitstraling. Die hebben we bij de ontwikkeling van dit project zoveel mogelijk gerespecteerd. Door de materialen zorgvuldig te kiezen en alleen genoegen te nemen met kwaliteit. Oude luister combineren we met hedendaags comfort.

Wij bieden 10 smaakvolle appartementen, variërend van circa 67 tot 95 vierkante meter woonoppervlak. De appartementen zijn ruim opgezet en verfraaid met authentieke details. Het uitzicht is in een aantal appartementen schitterend. Van daaruit kijkt u recht op de Zaan. Verder hebben alle appartementen toegang tot een groot, gemeenschappelijk dakterras van circa 173 vierkante meter en tot een gemeenschappelijke tuin. Deze voorzieningen geven een extra dimensie aan uw woongenot.

“Villa Dubbelebuurt” is van oorsprong een fabrikantenvilla. De bouw in 1885 vond plaats in opdracht van Maurits Frans Pieper. Hij was directeur van firma H.P. Pieper en Zonen, die handelde in chemicaliën, verfproducten en blauwsel. Het eigendom werd in 1915 overgedragen aan de heren Cremers, eigenaren van de aloude assurantiefirma C. Aviz D z. In 1937 werd er een serre aangebouwd met daaronder, in de kelder, een kloeke kluis, die nog intact is. De villa is in 1954 en 1962 uitgebreid met de aanbouw van verschillende kantoorfaciliteiten. Wessanen’s Koninklijke Fabrieken heeft de villa in 1970 anders ingedeeld om huisvesting te kunnen bieden aan Spaanse gastarbeiders.

De villa kreeg toen de passende naam “El Buen Hostal”. In februari 1986 werd het pand verkocht aan de Mercurius Groep Wormerveer en het werd verbouwd tot hoofdkantoor van deze onderneming. Nu wordt de villa inclusief aanbouw verbouwd voor het realiseren van 10 luxe appartementen..
Lees verder...