Kroon op de toekomst

23 januari 2021

Vandaag is de verkoop van De Kroon van Amsterdam gestart. Vier geschakelde appartementgebouwen, die door hun locatie en uitstraling doen denken aan de vele pakhuizen waar Zaandam in hoogtijdagen mee verguld was. Die glorie weerkeert met De Kroon van Amsterdam!

Appartementencomplex De Kroon van Amsterdam verrijst op een voormalig bedrijfsterrein in het centrum van Zaandam, als een slotstuk van planontwerp Inverdan, de kroon op het vele en intensieve werk. 
Schatplichtig aan de groene en natuurrijke omgeving aan de Zaanse kant van het Noordzeekanaal verandert het stadshart in een levendig woon- en verblijfsgebied. Direct betrokken bij stadse genoegens en gezelligheid, maar toch volledig in-sync met de ruimte en rust van de polder.

De Kroon van Amsterdam maakt onderdeel uit van een groter geheel waarin het gebied rond de Mauritsstraat, vlakbij het Volkspark en aan de Provincialeweg, een ingrijpende verandering ondergaat. Waar voorheen de loodsen en werkplaatsen stonden die de bedrijvigheid van de Zaanstreek onderstreepten, zullen voortaan wonen, verblijven en vooral genieten de speerpunten vormen.
De binnentuin van De Kroon van Amsterdam vormt visueel een geheel met de semi-openbare daktuin boven de parkeerkelders van andere ontwikkelingen. Auto’s onder de grond, recreëren erboven!
Kinderen krijgen binnen dit plan hun eigen plek, met een compleet kindcentrum waarin zowel opvang als basisonderwijs geregeld is. Meerdere scholen en opvangcentra in één hypermodern en vooral kindgericht gebouw. Het gevarieerde en uitdagende speelveld ernaast brengt buitenspelen ‘to the next level’.
Aanplant van bomen, heesters en struiken op en rond de binnentuinen en pleinen versterkt de kracht van het Volkspark, dat sinds de opening in 1890 fier elke stadsvernieuwing het hoofd geboden heeft. Compleet gerenoveerd en recent voor een groot deel in de originele opzet teruggebracht, sluit deze groene stadsoase op het stadshart aan met De Kroon van Amsterdam!

Kroon op het Stadshart
Ambitie in combinatie met traditie. De transitie van zakelijk grijs naar hippe pastels en duurzaam groen. Van een wat somber centrum naar een levendig Stadshart, waar winkels en horeca uitnodigen om te flaneren, op een terrasje neer te strijken en te genieten. Cultuur in al haar gradaties. Culinair van uiteenlopende oorsprong. Levensader de Zaan, met haar afwisselende oevers. De wereldwijd gewaardeerde winkelbeleving van de Gedempte Gracht en de gratie van de Westzijde. De variatie van een snelle coffee-to-go tot eindeloos (window-)shoppen. Waar je kunt kiezen voor vers of gemak. Uitgaan of thuisblijven. Sporten en ontspannen. Wandelen langs de historie, door het heden en naar de toekomst. Steeds wat te zien, immer iets te beleven, om altijd van te genieten. De dynamiek van het stadscentrum met het vizier op de rand van het buitengebied. Dat is de kwaliteit van De Kroon van Amsterdam.

Kroon op de Metropool
Het Zaandamse stadscentrum herleeft dus door eigentijdse inzet van oude waarden. Het eigen gezicht van de Zaanstreek met een duidelijke verwijzing naar de prominente plek binnen de Metropoolregio. Grenzend aan Amsterdam en net zo efficiënt verbonden met Haarlem en Schiphol, Hoorn en Alkmaar. Zowel per auto, fiets als het openbaar vervoer blijkt de reistijd minimaal. Het Stadhuisplein met het NS station liggen op slechts vijf minuten lopen vanaf De Kroon van Amsterdam, waarvandaan elke vijf minuten Intercity’s vertrekken naar de omliggende steden. Voorbeeld? Het Amsterdamse Centraal Station kost exact 12 minuten sporen. Van Zaandam naar Zuidas kost 39 minuten per spoor en metro en zo’n 20 minuten met de auto. En wist je dat het feitelijk maar een uurtje fietsen is? Zonder elektrische ondersteuning…
Waar Zaanstad de meest voor de hand liggende satellietgemeente is voor stedelingen blijkt het Zaandamse Stadshart een betaalbaar alternatief voor het hoofdstedelijke centrum. Met veel ruimte, in het groen, uitstekend bereikbaar en barstensvol levensvreugde en toekomstperspectief.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom De Kroon?

Bekijk ook het project De Kroon

In verkoop
custom media
Meer informatie

De Kroon

Zaandam

19 woningen beschikbaar
42m - 80m woonoppervlakte
€ 249.500 tot € 435.000

Bekijk ook het project De Kroon »